Arnhem,
19
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

TeamNL pakt zeven medailles op slotdag EYOF, twintig in totaal

UTRECHT - TeamNL heeft op de slotdag van het European Youth Olympic Festival nog eens zeven medailles gewonnen: één keer goud, twee keer zilver en vier keer brons. Daarmee heeft TeamNL deze EYOF in totaal twintig medailles weten te behalen: vier keer goud, zeven keer zilver en negen keer brons.

Atlete Tasa Jiya won GOUD op de 200 meter. Bij het turnen veroverde Eythora Thorsdottir tijdens de individuele meerkampfinale op het onderdeel balk ZILVER. ZILVER was er ook voor zwemster Marrit Steenbergen, op de 50 meter vrije slag. BRONS was er voor de volleybalsters (die Duitsland versloegen), voor judoka Jur Spijkers (+90 kilogram, die de Let Ralfs Russins klopte), voor de 4x100 estafette jongens atletiek (Sander Brugge, Jochem Dobber, Joris van Gool en Rutger Postma) en voor atlete Danaid Prinsen op de 800 meter.

Bekijk hier een filmpje van de gouden Tasa Jiya
Bekijk hier een filmpje van de bronzen volleybalsters

Atletiek
Op de 4x100 meter estafette kon Tasa Jiya haar gouden medaille geen vervolg geven. Het oranjekwartet werd gediskwalificeerd. Ivan Feitsma werd zesde op de 800 meter, Jochem Dobber zevende op de 200 meter. Bij het polsstokhoogspringen eindigde Killiana Heymans als negende.

Handbal
De handbalmeisjes gingen op voor een medaille. Helaas bleek Duitsland in de strijd om het brons met 23-28 te sterk. In de poulefase had Oranje onze oosterburen nog verslagen. Bekijk hier een filmpje met speelster Anouk Nieuwenweg. De handbaljongens moesten in de wedstrijd om de zevende en achtste plaats hun meerdere erkennen in Kroatië.

Volleybal
De volleybaljongens sloten het EYOF af met een achtste plaats. Vanmorgen ging ook de laatste wedstrijd tegen België verloren: 1-3.

Zwemmen
Rafaella van Nee werd vierde op de 100 meter schoolslag. Tegenslag was er voor de meisjes in de series van de 4x100 meter wisselslag. Het Nederlands team, bestaande uit Rafaella van Nee, Josien Wijhuijs, Iris Tjonk en Marrit Steenbergen, werd vanwege een foute wissel gediskwalificeerd. Marieke Tienstra zwom in de series van de 200 meter ruslag met 2:24.36 een twaalfde tijd (niet door naar de finale).

Basketbal
De basketbalsters verloren de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats met 45-55 van Italië. De basketbaljongens verloren hun laatste duel met 55-67 van Italië en eindigden op de achtste plaats.


Lees meer op www.nocnsf.nl/utrecht2013
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.