Arnhem,
20
november
2017
|
13:12
Europe/Amsterdam

TeamNL ontmoet Introdans

Topsporters op Papendal werden vandaag verrast met een plotseling optreden van dansers van Introdans. Deze korte krachtige performance in het hart van de topsport symboliseert het begin van een samenwerking tussen Introdans en TeamNL.

De werelden zijn erg vergelijkbaar. Zowel dansers als topsporters staan de hele dag, het hele jaar, gedurende tien tot twaalf jaar lang in een ‘excellerende stand’. Ze worstelen constant met hun grenzen. Grenzen in hun prestaties, grenzen in de pijn, mentale grenzen, grenzen in sociale contacten en in middelen. Ze letten altijd op hun voeding. Zijn steevast bezig met herstellen. Hebben te maken met blessures, met eenzaamheid. Er is continu druk vanuit de omgeving, naast de druk die sporters en dansers zichzelf opleggen. En hoe gaan ze verder na hun sportieve dan wel danscarrière? Naast het veld of de bühne hebben coaches en trainers van topsporters in hun werk met veel zaken te maken waar danscoaches en repetitoren ook tegenaan lopen.

Samenwerking
Kortom: het kan veel opleveren om de topsportwereld en de danswereld bij elkaar te brengen. Tot die conclusie kwamen Maurits Hendriks, technisch directeur TeamNL, en Adriaan Luteijn, choreograaf bij Introdans en artistiek manager van de educatieafdeling Introdans Interactie. Daarom maakten ze vandaag bekend dat ze met een samenwerking zowel Introdans als TeamNL verder willen brengen. Adriaan Luteijn licht toe: ‘De komende jaren gaan onze dansers en de TeamNL sporters elkaar verschillende keren ontmoeten. De manier van leven en werken is zo vergelijkbaar dat we er vast allemaal sterker uitkomen.’ Maurits Hendriks voegt daar aan toe: ‘De TeamNL sporters op Papendal trainen en wonen vlakbij de dansers van Introdans, allebei in Arnhem. Het is mooi dat we de kans hebben om bij elkaar in de keuken te kijken. En dan gaat het niet alleen over de sporters en dansers zelf, ook de staf gaat in gesprek over thema’s waar we tegenaan lopen. Sportcoaches en danscoaches, maar ook experts op het gebied van fysiotherapie, voeding en prestatiegedrag verkennen overeenkomsten en leren van elkaars verschillen. Kennisuitwisseling is het doel.’

TeamNL
TeamNL is hét team van topsporters die uitkomen voor Nederland. Van atletiek tot zwemmen. Eén sportteam met één droom; Nederland vertegenwoordigen op de fiets, op het veld, op de baan of in het water en de beste van de wereld zijn!

Introdans
Het dansgezelschap Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, neemt zij iedereen mee in de totaalbeleving van dans. Zij doen dat vol passie en met internationale klasse. Introdans danst voorstellingen voor jong & oud(er) en organiseert activiteiten en projecten voor heel veel verschillende doelgroepen. Introdans gelooft dat de taal van dans zó universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt.