Arnhem,
07
maart
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

TeamNL begint te leven: #GoTeamNL

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

TeamNL begint nu daadwerkelijk een ‘gezicht’ te krijgen. Dat komt uiteraard en allereerst door de prachtprestaties van onze atleten tijdens de Olympische Winterspelen in Sochi, nu al weer twee weken geleden. En de komende week zal TeamNL nog van meer van zich doen spreken door de 7 atleten die vanaf vandaag meedoen aan de Paralympische Spelen in Sochi. #GoTeamNL!

TeamNL staat voor meer dan alleen onze Olympische en Paralympische deelnemers. Op dit moment strijden Nederlandse topatleten in het Poolse Sopot tijdens het WK indooratletiek voor de medailles en het is zeker niet uitgesloten dat ook deze talentvolle equipe terugkeert met enkele plakken eremetaal. Dus ook hier #GoTeamNL.

TeamNL begint langzaam maar zeker een ‘beweging’ te worden. Dankzij de uitstekende prestaties van de sporters, hun coaches en begeleiders beginnen al die zeges op te vallen. Op social media geven de atleten een kijkje in hun eigen keuken. Hoe zij zich voorbereiden, wat ze vinden en hoe zij zich bezig houden. Opvallend was de ‘selfie’ van Ireen Wust en Koen Verweij. Meer dan 50.000 keer werd de foto bekeken waarbij Ireen op de schouders van de half ontblote Koen haar gewonnen medailles toonde. Ongelooflijke impact dus.

En dat is belangrijk. Want de helden van London, Sochi en Sopot inspireren onze samenleving. Onze toptien ambitie is niet zo maar een ambitie.


NOC*NSF, de bonden, atleten en het ministerie van VWS willen dat TeamNL er voor zorgt dat mensen geïnspireerd raken om ook te gaan sporten.
De prestaties van TeamNL zorgen er bovendien voor dat er meer sociale samenhang ontstaat, dat er op een natuurlijke wijze meer ‘trots’ bezit neemt van ons land.
TeamNL levert rolmodellen die het land in trekken om mensen ervan te overtuigen dat sport een belangrijke bijdrage kan leveren aan een gezondere samenleving onder het motto: ‘we winnen meer met sport’.
TeamNL zorgt er voor dat bijna een miljoen vrijwilligers zich betrokken voelen bij ‘hun’ sportvereniging.
TeamNL weet sponsoren te trekken die willen investeren in zowel topsport als sportontwikkeling.
TeamNL creëert allerlei mogelijkheden voor individuele initiatiefnemers, scholen, sportmarketingbureaus etc. om intiatieven en projecten te ontwikkelen die bijdragen aan ‘we winnen meer met sport.’
En TeamNL zorgt er voor dat supporters zich kunnen identificeren met hun helden en zich bovendien kunnen vermaken in het stadion of voor de televisie.