Arnhem,
31
juli
2017
|
12:00
Europe/Amsterdam

Team NL sponsoren omarmen WK Triathlon

Van 14 tot en met 17 september vindt de Grand Final van de ITU World Triathlon Series plaats in Rotterdam. Vandaag maakt Team NL bekend dat ze dit wereldkampioenschap financieel ondersteunt. Team NL partners Nederlandse Loterij, Heineken en Rabobank zetten de WK Triathlon, als top- én breedtesport evenement, in voor hun merkactivatie.

Rotterdam verwelkomt duizenden triatleten van over de hele wereld. In de binnenstad wordt gestreden om de wereldtitel door zo snel mogelijk het parcours al zwemmend, fietsend en hardlopend af te leggen. De toppers doen de triathlon over de Olympische afstand, waarbij ze 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Het evenement in Rotterdam is de negende en laatste wedstrijd op de kalender van de World Triathlon Series (WTS) in 2017. Hier zijn dubbele punten te verdienen en worden de nieuwe wereldkampioenen gekroond.

Naast de wereldtitel op de olympische afstand, worden in het centrum van de stad ook de WK's voor agegroupers georganiseerd. Zij strijden in hun leeftijdscategorie om de wereldtitel. Daarnaast worden ook de wereldtitels op de paratriathlon, onder-23 en junioren vergeven.

De ITU World Triathlon Grand Final wordt dit jaar voor de 29e keer gehouden. Het is de eerste keer dat het wereldkampioenschap in Nederland wordt georganiseerd.

Bijzondere samenwerking
Om het evenement mogelijk te maken en om de sporters van Team NL te ondersteunen in deze ‘thuiswedstrijd’, hebben de partners van Team NL besloten om de WK Triathlon te ondersteunen. Nederlandse Loterij, Heineken en Rabobank treden gezamenlijk, onder de noemer van Team NL, op als hoofdsponsor van het evenement. Ze gaan het evenement inzetten om hun band met sport en met Team NL aan het publiek te laten zien, ze bezoeken de WK met hun gasten en relaties en activeren hun sponsorschap rondom dit sportfestijn.

Triatleet Jetze Plat is Paralympisch kampioen en regerend Europees en wereldkampioen. Hij vertelt: ‘Het beste uit jezelf halen, plezier hebben in hetgeen je doet, de hele wereld zien. Allemaal mooie en belangrijke dingen voor een sporter. Maar uiteindelijk draait het toch om wedstrijden winnen. Het liefst de wedstrijden winnen waar de gehele wereldtop van start gaat. Natuurlijk wil ik in eigen huis mijn titel prolongeren. Een topwedstrijd in eigen land is super en ik hoop net als afgelopen jaar, toen ik mijn eerste wereldtitel behaalde, op veel support van het publiek. Dat Team NL ons WK nu ook financieel ondersteunt, voelt voor mij als extra aanmoediging. Ik ga er alles aan doen om weer als eerste over die Rotterdamse streep te komen!’

Hoogtepunt voor de sport
Rob Barel is toernooidirecteur van de Grand Final. De oud-wereldkampioen verwacht dat in Rotterdam meer mensen dan ooit worden gegrepen door de triathlon. “De WK zal een absoluut hoogtepunt worden voor de triathlon in Nederland. Zo’n groot evenement dichtbij huis, met deelname van de Olympisch kampioenen van Rio, maakt nog meer mensen nieuwsgierig naar de sport. Zeker als de wedstrijden prachtig in beeld worden gebracht en de tv-beelden van de triathlon in het centrum van Rotterdam de wereld over gaan. Dat Team NL de WK nu ook omarmt, is een fantastische erkenning voor het evenement en daarmee ook voor de sport.”

De beste manier om op de hoogte te blijven van de ITU WorldTriathlon Grand Final Rotterdam is via social media. Volg @RotterdamTri op Twitter voor het laatste nieuws uit de triathlonwereld en de voorbereidingen op het evenement in Rotterdam. Dit is ook het kanaal voor live updates en resultaten tijdens het evenement. Check Instagram.com/RotterdamTri en Facebook.com/RotterdamTriathlon voor de beste foto’s en video’s.