Arnhem,
21
juli
2017
|
19:22
Europe/Amsterdam

Talent Team Volleybal niet naar EYOF Györ 2017

Samenvatting

Vanwege medische redenen zal het Volleybal Talent Team meisjes niet aan de EYOF in Györ deelnemen. Binnen deze groep zijn een aantal sporters ziek geworden op en na het laatste voorbereidingstoernooi in Spanje. De kans op besmetting van anderen binnen dit team of daarbuiten is nu te groot.

Pieter van den Hoogenband, Chef de Mission Talent Team EYOF Györ 2017:
“Het besluit om het Volleybal Talent Team terug te trekken van de EYOF competitie in Györ is allereerst voor de meiden en de staf van dit team een grote tegenvaller. Net als ik rekenden zij er op dat ze de Europese concurrentie stevig partij zouden geven. Dit zeer goed voorbereide team had terecht de ambitie het podium te bereiken. Topsport is vallen en opstaan en ik ben er van overtuigd dat zij deze ervaring zullen gebruiken om nog weer sterker te worden.”

Julien van de Vyver, coach Volleybal Talent Team Györ 2017:
“Ik realiseer me dat dit besluit voor dit prachtige Volleybalteam een grote tegenvaller is. Met zijn allen waren we goed voorbereid en bereid tot het uiterste te gaan. Het is hard. Maar tegelijkertijd moeten we rationeel beslissen en willen we de gezondheid van onszelf en anderen niet in de waagschaal leggen."