Arnhem,
03
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Tafeltennisster Kelly van Zon pakt goud

LONDEN – Kelly van Zon heeft Nederland maandag in de ExCeL Arena de tweede gouden medaille van deze Paralympische Spelen bezorgd. De tafeltennisster was in de finale van klasse 7 in vier snelle sets te sterk voor de Russische Yulia Ovsyannikova.

De Dongense liet in de eerste twee sets weinig heel van de ambities van Ovsyannikova. Met 11-4 en 11-7 was de nummer vier van de wereld duidelijk een maatje te klein voor de fel spelende Van Zon. In de derde set leek de Russische orde op zaken te stellen (6-11), maar set vier was weer voor de nummer één van de wereld (11-6).

“Dit is een droom die uitkomt”, zei Van Zon direct na haar finale. “De druk was ontzettend hoog, maar die heb ik zoveel mogelijk naast me neer proberen te leggen. Ik heb tegen niemand gezegd dat ik hier goud zou gaan winnen. Maar dat het nu wel zo is, is geweldig. Nummer één van de wereld en hier ook nummer één!”

Het is de tweede Paralympische medaille voor Kelly van Zon. In 2008 ging zij met de bronzen medaille naar huis. De kersverse kampioene is de tweede Nederlandse die in het enkelspeltoernooi beslag weet te leggen op de Paralympische titel. In 1992 won Jolanda Paardekam in de klasse 3.

Foto: Kelly avn Zon (Getty Images)
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.