Arnhem,
26
april
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Steve Janssen bondscoach honkbalteam

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

NIEUWEGEIN (ANP) - De Belg Steve Janssen is aangesteld als bondscoach van het Nederlandse honkbalteam voor het komende World Port Tournament. Dat meldde de Nederlandse honk- en softbalbond vrijdag.

Janssen is al jarenlang actief in Nederland. Hij trainde de Rotterdamse hoofdklassers Neptunus en Sparta/Feyenoord. Van 2003 tot 2005 was hij als werpcoach werkzaam bij het Nederlands team. In 2010 keerde hij in die rol terug bij Oranje. Hij was aanwezig bij het wereldkampioenschap in 2011 en de World Baseball Classics in maart van dit jaar, waar Nederland de halve finales haalde.

Het World Port Tournament is van 30 juni tot en met 7 juli in Rotterdam.