Arnhem,
17
april
2015
|
10:32
Europe/Amsterdam

Sterke selectie wegwielrenners naar Europese Spelen

Nederland gaat met een sterke selectie wegwielrenners naar de Europese Spelen. Bondscoach Johan Lammerts heeft vandaag de namen bekendgemaakt van de mannen en de vrouwen die deel zullen nemen aan de eerste editie van dit evenement, dat van 12 tot en met 28 juni in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku wordt gehouden.

De selectie van de wegwedstrijd bij de mannen bestaat uit Niki Terpstra, Mathieu van der Poel, Pim Ligthart, Wouter Wippert en Nick van der Lijke. Stef Clement gaat de tijdrit rijden. Chantal Blaak, Lucinda Brand, Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos vormen de selectie bij de wegwedstrijd voor de vrouwen. Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten gaan van start op de tijdrit.

Bondscoach Johan Lammerts: “De Europese Spelen zijn een mooi initiatief en een goede voorbereiding op de Olympische Spelen. We rijden in Baku met een topteam, bij zowel de vrouwen als de mannen. Ik ben benieuwd naar de resultaten.”

“Ik ben zeer verheugd met deze selecties van de KNWU”, aldus chef de mission European Games TeamNL Jeroen Bijl. “Het zijn twee zeer sterke ploegen en dat bevestigt onze indruk dat sporters en coaches de Europese Spelen in de loop van de tijd steeds serieuzer zijn gaan nemen. Na enige twijfel in het begin, blijkt nu dat op de Europese Spelen bij de meeste sporten het deelnemersveld van een hoog niveau zal zijn.”

Eerder was al bekend dat Michiel van der Heijden de mountainbikewedstrijd gaat rijden op 13 juni. De wegrenners komen in actie op 18, 20 en 21 juni. Welke BMX’ers van 26 tot en met 28 juni in actie komen, wordt later bekend.

Lees meer over Baku 2015 op www.nocnsf.nl/baku2015