Arnhem,
13
april
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Stephan Veen in bestuur hockeybond

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

BUNNIK (ANP) - Stephan Veen gaat een rol spelen in het bestuur van de Nederlandse hockeybond KNHB. De oud-international is voorgedragen als bestuurslid tophockey mannen. Hij moet samen met Peter Elders de leden Irving van Nes en Louis Coster opvolgen, die op 22 juni tijdens de algemene vergadering zullen aftreden.

Na de wereldkampioenschappen hockey in 2014 treedt ook voorzitter Jan Albers af, omdat dan zijn maximale termijn van negen jaar is verstreken. Erik Cornelissen wordt voorgedragen als zijn opvolger.

Stephan Veen was onder meer aanvoerder van het Nederlands team dat goud won tijdens de Spelen in Sydney in 2000 en in 1998 de wereldtitel veroverde in Utrecht. Ook won hij Olympisch goud in 1996.