Arnhem,
19
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Sporttak-overschrijdende opleiding voor coaches gestart

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ARNHEM - Zevenenveertig kandidaten van dertien sportbonden zijn begonnen aan een unieke opleiding Trainer-Coach 4. Het bijzondere van deze opleiding zit in de samenwerking tussen de diverse sportbonden, NOC*NSF en de opleidingsinstituten. De gezamenlijke aanpak maakt het mogelijk dat nu ook kleinere sportbonden de kans hebben om trainer-coaches op dit niveau op te leiden.

Door het sporttakoverstijgende karakter van de opleiding kunnen de deelnemende bonden nog betere trainers en coaches krijgen, die ook kennis hebben vergaard vanuit andere sporten.

Bij de ALO-Amsterdam (Hogeschool van Amsterdam) was vorige week de kick-off van de eerste groep coaches, maandag vond in Zwolle bij Landstede Sport en Bewegen de aftrap plaats met de tweede groep deelnemers.

De trainer-coaches zijn al werkzaam als, of willen de stap gaan maken naar, de rol van talentcoach bij hun bond of als trainer-coach bij een vereniging op het hoogste competitieniveau. De deelnemers komen uit: badminton, basketbal, boccia, handbal, ijshockey, korfbal, roeien, rugby, schaatsen, schermen, tafeltennis, triatlon en turnen.