Arnhem,
16
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Sportboekje voor kinderen gepresenteerd

ARNHEM - ‘Klaar voor de start! Boeken scoren met sporthelden’. Dat is de titel van een sportboekje dat NOC*NSF en Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) hebben gemaakt. Vandaag werd in het kader van de Kinderboekenweek het sportboekje in Amsterdam uitgereikt aan Richard Krajicek. De 59e Kinderboekenweek heeft als thema ‘Sport en Spel’ en vindt plaats van 2 tot en met 13 oktober.

In ‘Klaar voor de start?!’ vertellen dertien beroemde (top)sporters over hoe zij als kind met (hun) sport bezig waren. Onder andere Olympische kampioenen Epke Zonderland, Anky van Grunsven, Marianne Vos, Pieter van den Hoogenband en Paralympisch kampioen Marlou van Rhijn komen in het boekje aan het woord. Ze onthullen wat hun favoriete kinderboek is.

Verder worden er leestips gegeven aan kinderen die nog meer wil weten over hun specifieke sport. In de ‘wist je datjes’, die verspreid in het boekje staan, wordt uitgelegd waarom het zo leuk en goed is om te sporten en te bewegen. Ook bevat het boekje ook een mooi verhaal van kinderboekenschrijver Jan Paul Schutten over de Olympische waarden excelleren, vriendschap en respect.

Door te lezen over sport worden kinderen uitgedaagd zelf te gaan ontdekken hoe leuk het is om te sporten. Kinderen kunnen het boekje gratis ophalen bij de bibliotheek in de buurt.

De Kinderboekenweek, georganiseerd ter promotie om te lezen, is een mooie kans om sport en spel op een andere creatieve manier bij kinderen in het basisonderwijs onder de aandacht te brengen. “Bijna alle basisscholen in Nederland doen op de een of andere manier mee aan de Kinderboekenweek. Het is dus een uniek podium voor extra sportpromotie.”, aldus Gerda op het Veld, adviseur jeugd, sport en onderwijs van NOC*NSF.

Kinderen voor Kinderen en Right to Play
Het bekendste kinderkoor van Nederland ‘Kinderen voor Kinderen’ werkt ook dit jaar weer samen met de Kinderboekenweek en de titelsong van hun nieuwe cd is geheel in het thema. Kinderen voor Kinderen kiest ook jaarlijks een goed doel en dit jaar is dat Right To Play (Maatschappelijk Partner van NOC*NSF). Deze organisatie zet zich in om kinderen in ontwikkelingslanden te kunnen laten sporten. Basisscholen, maar ook de jeugdteams van sportverenigingen worden opgeroepen om in het najaar zoveel mogelijk geld voor Right To Play-projecten in te zamelen met zelf bedachte sport- en spelactiviteiten. Meer informatie hierover is te vinden op www.righttoplay.com/klaarvoordestart.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.