Arnhem,
29
oktober
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Sport zeer tevreden met regeerakkoord VVD en PvdA

ARNHEM - NOC*NSF is zeer tevreden met het regeerakkoord van VVD en PvdA wat betreft de sport. Sport brengt mensen bij elkaar en is maatschappelijk van groot belang. Ook is NOC*NSF er blij mee dat het belang van het in Nederland organiseren van topsportevenementen expliciet wordt genoemd.

NOC*NSF snapt dat het komende kabinet gezien de economische situatie en het huidige draagvlak, het nu niet meer over het binnenhalen van de Olympische Spelen wil hebben. Dat hoeft ook niet, daar is het later in dit decennium nog vroeg genoeg voor.

André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF: "Het nieuwe kabinet gaat meehelpen aan het verwezenlijken van onze ambitie om de sport in Nederland op Olympisch niveau te brengen. Samen gaan we realiseren dat iedereen in Nederland kan sporten en willen we zorgen voor een goed topsportklimaat."

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: "Rutte en Samsom hebben groot gelijk: sport inspireert en brengt de mensen bij elkaar. Dat zien we komende zaterdag ook weer als we ons 100-jarig bestaan vieren met de Papendal Sport Parade. Iedereen die we gevraagd hebben om mee te werken, van astronout André Kuipers tot Olympisch turnkampioen Epke Zonderland, aarzelde geen seconde om voluit 'ja' te zeggen."

Lees hier de volledige paragraaf over de sport in het regeerakkoord.

Bekijk hier de reactie van André Bolhuis bij Studio Sport:
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.