Arnhem,
11
november
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Sport in Beeld-prijs: kies het sportmoment van 2013!

HILVERSUM- Het NOS│NOC*NSF Sportgala heeft vanaf de editie 2013 een nieuwe prijs, de Sport in Beeld Prijs: voor het meest bijzondere en memorabele Nederlandse sportmoment van het jaar. Nieuw is niet alleen dat het publiek mag meestemmen, maar ook eerst een eigen favoriet moment kan insturen. De prijs is vernoemd naar het televisieprogramma Sport in Beeld, een verre voorganger van NOS Studio Sport.

De Sport in Beeld Prijs wordt toegevoegd aan de eretitels die tot nu toe werden vergeven op het NOS│NOC*NSF Sportgala: de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Gehandicapte Sporter, Talent en Coach van het jaar, alsook de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs. Deze prijzen worden toegekend door een vakjury en de topsporters zelf.

De Sport in Beeld Prijs komt in de plaats van de Sportmoment van het Jaar-verkiezing van NOS Studio Sport. Daarbij kon het publiek een stem uitbrengen op door de redactie geselecteerde momenten. Zo werd in 2011 de val van Johnny Hoogerland in het prikkeldraad tijdens de Tour de France het meest gedenkwaardige sportmoment; in 2012 was dat het Olympisch goud voor Epke Zonderland.

Hoe gaat het nomineren en stemmen in z’n werk?
Tussen 11 en 24 november kan iedereen via www.nos.nl/sportmoment2013 een spraakmakend Nederlands sportmoment voordragen. Dat kan een heel bijzondere sportprestatie zijn, maar ook een opvallend moment in (de voorbereiding op) een wedstrijd of tijdens bijvoorbeeld een persconferentie. Hoe dan ook: een moment dat in ieders geheugen gegrift staat. Van de vaakst genomineerde momenten wordt een Top 10 gemaakt, waarop tussen 25 november en 13 december gestemd kan worden.
Wie zijn stem uitbrengt, maakt kans op een van de drie toegangskaarten voor het NOS│NOC*NSF Sportgala voor twee personen.

Uitzending
Het NOS│NOC*NSF Sportgala – mede mogelijk gemaakt door Lotto - is op dinsdag 17 december in de RAI in Amsterdam en wordt rechtstreeks uitgezonden door de NOS.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.