Arnhem,
01
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Spelregel App (Play it Right) van 150 sporten gepresenteerd

LONDEN - Olympiër Arno Havenga (waterpolo, Atlanta 1996 en Sydney 2000) heeft de eerste download gedaan van de waterpoloregels uit de Play it Right App. Deze nieuwe App bevat alle officiële spelregels van 150 sporten. De App is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse sportbonden van NOC*NSF en vormt een ideaal hulpmiddel voor sporters, toeschouwers en arbiters. De App is ook uitgerust met de spelregels van meer dan honderd bord- en kaartspellen.

De nieuwe App Play it Right beschikt over een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke zoekfunctie, waarmee de spelregels van alle sporten en spellen razendsnel te raadplegen zijn. Naast een overzicht van de beknopte spelregels, is er voor alle sporten en spellen ook een uitgebreide samenvatting per discipline beschikbaar, waarin elke spelregel tot in detail staat uitgewerkt.

Arno Havenga, Olympische waterpolodeelnemer aan Atlanta 1996 en Sydney 2000: "Deze App is een grote hulp voor toeschouwers om de sport waar ze naar kijken echt te kunnen begrijpen. En daarmee wordt die sport meteen veel aantrekkelijker om te volgen."

Samenwerking sportbonden
Play it Right is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse sportbonden. Onder andere de Atletiekunie, de Gymnastiekunie, de KNLTB en de KNZB verleenden hun medewerking aan de totstandkoming van de app. Daardoor biedt Play it Right ook de mogelijkheid om de officiële spelreglementen te downloaden. Daarnaast hebben gebruikers de mogelijkheid om wetenswaardigheden over de sportbonden te bekijken en via de App de bondswebsites te bezoeken.

Play it Right is vanaf 1 augustus beschikbaar voor iOS en Android. De App is te downloaden in de App Store en Google Play.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.