Arnhem,
20
april
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Spectaculaire opening Nationale Sportweek in Tilburg

TILBURG - NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis en Auke Blauwbroek, wethouder Sport van gastheer Tilburg, hebben zaterdagmiddag het startschot gegeven voor de tiende Nationale Sportweek. Sportweek-ambassadeur Marco Borsato bracht samen met atleet Greg van Hest de fakkel en de vlag binnen waarmee zij een week lang sporten en bewegen in heel Nederland openden.

De opening op het Pieter Vreedeplein in Tilburg was spectaculair en werd door honderden mensen bezocht. Zij zagen een wervelende show met optredens van Ralf Mackenbach, Jamai, Maud Mulder en Brainpower. De sportieve acts van onder anderen de Hustle Kidz en balvirtuoos Nelson de Kok maakten het programma compleet. Het publiek kon verder op verschillende plekken in de stad aan tal van sportactiviteiten meedoen.

NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis was onder de indruk. "Een prachtige opening, wat een spektakel en wat veel sport is hier te beleven. Tilburg is vandaag de sportstad van Nederland."

De vlag en de fakkel werden per fiets in een estafette naar Den Helder vervoerd en komen zondag op Texel aan, waar het vuur de hele week in Den Burg zal branden. De Sportweek wordt op zaterdag 27 april op het Waddeneiland afgesloten.

NOC*NSF organiseert de Nationale Sportweek voor de tiende keer. In tien jaar tijd is de Nationale Sportweek uitgegroeid tot een landelijk gedragen sportevenement. Dit jaar organiseren 186 gemeenten een eigen lokale sportweek. Voor gemeenten is de Nationale Sportweek een krachtig een platform voor hun lokale sportbeleid. Reden te meer voor NOC*NSF om gemeenten handvatten te blijven bieden voor de organisatie en promotie van een succesvolle lokale Sportweek.

Bekijk hier een impressie van de opening van de Nationale Sportweek:
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.