Arnhem,
30
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Sonarzeilers eindigen WK op tweede plaats

KINSALE - Zeilers Udo Hessels, Mischa Rossen en Marcel van de Veen zijn op de paralympische wereldkampioenschappen tweede geworden in de Sonarklasse. Na negen races eindigden de Nederlanders in Kinsale achter de Franse boot van stuurman Bruno Jourdren. Het brons ging naar Australië.

De wereldkampioenschappen voor de Ierse kust hadden de hele week te kampen met een gebrek aan wind. Zowel op maandag als woensdag werden alle races afgelast. Uiteindelijk werden er negen van de tien geplande races gevaren. De Franse boot won vier races; Hessels, Rossen en Van de Veen waren twee keer de snelste.

Hessels, Rossen en Van de Veen werden vorig jaar in Londen nog Paralympisch kampioen in de driepersoonsboot. Jourdren werd toen vierde.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.