Arnhem,
23
januari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Snowboardster Michelle Dekker definitief naar Winterspelen

ARNHEM - Door toewijzing van een quotumplaats van de internationale skifederatie (FIS) kan de pas 17-jarige Michelle Dekker definitief starten op de Olympische Spelen in Sochi. Ze komt uit op de onderdelen parallelslalom en de parallel reuzenslalom.

De slalomster voldeed de afgelopen maand aan de kwalificatie-eis van NOC*NSF, maar was nog niet verzekerd van een startbewijs. Dat heeft de FIS nu definitief toebedeeld. Nicolien Sauerbreij was al verzekerd van deelname op dezelfde onderdelen, het tweede Nederlandse startbewijs is nu ook binnen.

Dit worden de eerste Spelen voor Dekker, maar haar eerste Olympische ervaring deed zij vorig jaar al op bij het Europees Jeugd Olympisch Festival in Brasov, Roemenië. Daar was ze goed voor een bronzen medaille op de parallel reuzenslalom.

Olympic TeamNL telt nu 41 sporters.

>> Lees hier meer over Sochi 2014
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.