Arnhem,
28
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Snowboardster Bibian Mentel wint World Cup-wedstrijd in Lake Tahoe

ARNHEM - Bibian Mentel heeft gisteren in Lake Tahoe (Verenigde Staten) de eerste World Cup-wedstrijd boardercross voor snowboardsters met een beperking aan het onderlichaam gewonnen. Mentel heeft hiermee voldaan aan de nominatie-eisen voor de Paralympische Winterspelen Sochi 2014.

Als de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) Mentel voordraagt, zal NOC*NSF de voordracht eerst nog toetsen aan de opgestelde criteria voor nominatie. Een van die criteria is of het deelnemersveld van de wedstrijd sterk genoeg was.

Mentel, die eerder deze winter al de IPCAS-races in Landgraaf won, had zondag een grote voorsprong op de concurrentie. De Amerikaanse Amy Purdy gaf als nummer twee ruim tien seconden toe. Ilse van Rhenen eindigde als zevende, Lisa Bunschoten als negende.

De Nederlandse mannen met een beperking aan het onderlichaam kwamen niet in de buurt van het podium. Chris Vos eindigde als twaalfde, Merijn Koek als vijftiende. De Amerikaan Evan Strong won.

Para-snowboarden debuteert volgend jaar op het Paralympisch programma van Sochi 2014. De volgende World Cup staat op 2 en 3 februari in Copper Mountain op het proogramma.

Bron: NSkiV

>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.