Arnhem,
05
oktober
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Siemerink directeur sportief bij tennnisbond

AMERSFOORT (ANP) - Jan Siemerink is per direct benoemd tot directeur sportief van de Koninklijke Nederlandse Tennisbond (KNLTB). Dat maakte de bond vrijdag bekend. Siemerink zal in deze functie de taken als technisch directeur en captain van het Daviscupteam combineren. Hij wordt verantwoordelijk voor het beleid gericht op top- en jeugdtennis.

Siemerink tekent een contract voor 2 jaar. ,,De KNLTB heeft de ambitie om Nederland prominent op de kaart te zetten als tennisland en die ambitie deel ik. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier gewerkt als Daviscupcaptain. Ik vind het een fantastische uitdaging om als directeur sportief een brede verantwoordelijkheid te dragen voor de ontwikkeling van tennis in Nederland'', vertelt de oud-tennisser.

Siemerink volgt als technisch directeur Rohan Goetzke op. Goetzke maakte in augustus de overstap naar de IMG Nick Bollettieri Tennis Academy in Florida.

Algemeen directeur Evert-Jan Hulshof is blij met de nieuwe oplossing. ,,Het is geen geheim dat Jan bovenaan ons lijstje stond. Hij kan ons helpen om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van een topsportcultuur binnen de bond. Hij bezit hiervoor de juiste mix van ervaring, visie en enthousiasme."
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.