Erzurum,
12
februari
2017
|
10:04
Europe/Amsterdam

Shorttracker Melle van 't Wout vlaggendrager NOC*NSF Talent Team Erzurum 2017 bij opening EYOF

Samenvatting

Shorttracker Melle van 't Wout draagt zondagavond 12 februari 2017 namens het NOC*NSF Talent Team Erzurum 2017 de vlag tijdens de openingsceremonie van het European Youth Olympic Festival. Dat maakte chef de mission Francesco Wessels vanavond bekend tijdens een teambijeenkomst in het Olympisch dorp in Erzurum.

"Ik vind het heel speciaal dat ik de Nederlandse vlag mag dragen", aldus de 16-jarige Melle. "Ik had het niet verwacht, maar vind het heel leuk. Ik ben in Nederland geboren, heb er vier jaar gewoond. Toen zijn we naar Canada verhuisd, waar ik aan ijshockey deed. Maar ik ben vrij klein en voor ijshockey moet je toch best wel groot zijn. Nadat ik een keer een hersenschudding had opgelopen, vonden mijn ouders het genoeg. Terug in Nederland gingen we op zoek naar een andere sport en dat werd shorttrack. Vrienden van ons deden dat al en mijn broertje en ik vonden het ook heel leuk. Toen zijn we daar in verder gegaan."

"We hebben een sterk team, dus ik hoop met de relay hoog te eindigen", vervolgt Melle. "Verder wil ik tijdens het EYOF snelle tijden rijden, mijzelf verbeteren en veel leren. Maar eerst de vlag dragen. Heel speciaal dat ik Nederland daarmee mag vertegenwoordigen."

Chef de mission Francesco Wessels: "We hebben voor Melle gekozen omdat hij een mooi verhaal in een prachtige sport heeft. Van ijshockey overgestapt naar shorttrack en dan binnen drie jaar tijd bij de jeugd op Europees niveau gekomen. Ik heb daarnaast ook voor een shorttracker gekozen, als erkenning voor deze sport die zich de laatste jaren in Nederland enorm heeft ontwikkeld. De vier hier aanwezige shorttracktalenten laten zien dat deze sport een mooi toekomstperspectief heeft."

De openingsceremonie van het EYOF in Erzurum begint zondagavond 19.30 uur lokale tijd en wordt gehouden in het Kazım Karabekir Stadium, de thuisbasis van voetbalclub Erzurumspor.

Volg het EYOF in Erzurum via www.nocnsf.nl/erzurum2017