Arnhem,
29
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Selectie Jeugd Olympisch Hockeyteam Meisjes bekend

NIEUWEGEIN (KNHB) - De bondscoach van het Jeugd Olympisch Hockeyteam Meisjes, Ageeth Boomgaardt, heeft de selectie bekendgemaakt voor de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing.

Het betreft de volgende speelsters:


Karlijn Adank (GK), B.H.V. Push
Elin van Erk, HDM
Michelle Fillet, S.V. Kampong
Kyra Fortuin, M.H.C. Oranje-Zwart
Maxime Kerstholt, Larensche M.H.C.
Frédérique Matla, H.C. Den Bosch
Marijn Veen, S.V. Kampong
Carmen Wijsman, HDM
Ginella Zerbo, Pinoké

De hockeysters kwalificeerden zich al eerder voor Nanjing 2014. Tijdens het evenement wordt er met het nieuwe format vijf tegen vijf gespeeld (hockey 5).
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.