Arnhem,
17
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Schoenmaker pakt brons op WK zwemmen

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

MONTRÉAL – Michael Schoenmaker heeft in Montréal brons gewonnen tijdens de wereldkampioenschappen zwemmen voor gehandicapten. De 30-jarige Bredanaar tikte als derde aan op de 200 meter vrije slag (handicapklasse S4).

De Mexicaan Gustavo Sanchez Martinez was op de 200 meter vrije slag een klasse apart. Hij finishte elf seconden voor alle concurrenten. Achter de Sloveen Darko Duric (zilver) was het brons voor Michael Schoenmaker. Het was voor de Nederlander zijn eerste medaille op deze kampioenschappen.

Zondag, op de slotdag van de wereldkampioenschappen, komt Schoenmaker nog in actie op de 50 meter schoolslag. Op die afstand werd hij vorig jaar Paralympisch kampioen.