Arnhem,
18
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Sanne Voets ongenaakbaar in Amsterdam

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

AMSTERDAM (KNHS) - Jumping Amsterdam trapte vrijdagochtend af met de KNHS Para dressuur Trophy. Daarin waren Sanne Voets en Vedet PB ongenaakbaar. "We hebben een helemaal nieuwe kür, die ik vandaag voor het eerst reed. Ik wilde lichte, vrolijke en stoere muziek en dat is gelukt. Daarnaast zijn we er in geslaagd om er een hoge moeilijkheidsgraad in te verwerken op een wijze die door Vedet als licht wordt ervaren en dat pakte vandaag allemaal perfect uit", aldus Voets.

In de kür startte Voets in de grade III en zij toverde de jury een mooie harmonieuze proef voor. De wissels werden zeer goed gesprongen, Vedet was gedurende de rit mooi stil in de aanleuning, de zijgangen werden sterk gereden en alles paste ook nog eens mooi op de muziek. "Een terechte winnaar", vatte juryvoorzitter Hanneke Gerritsen haar commentaar samen.

"Voor het eerst met een nieuwe kür komen en dan meteen winnen met 77 procent én weten dat er nog punten voor verbetering vatbaar zijn", aldus Voets, die er aan hechtte om de Rabo Foundation dank te zeggen voor de startmogelijkheid op Jumping Amsterdam. "Op deze wedstrijden kunnen we ons niet alleen laten zien, maar ook ervaringen op doen. Daarom is het zo belangrijk hier te rijden, ook al is het op vrijdagochtend om 09.00 uur".

Frank Hosmar reed met Alphaville een in alle onderdelen hele sterke proef. Ook in de aanleuning was Alphaville stil en paste de muziek prima. Toch kosten twee kleine storingen, beide keren op de korte zijde, Hosmar veel punten en moest hij tevreden zijn met de tweede plaats.

Demi Vermeulen, die derde werd, liet met Vaness een sprankelende proef zien. In de stap toonde Vaness de ruimte en in draf werd met lef en schwung gereden.
Dat de top breder wordt in de paradressuur was ook in Amsterdam zichtbaar. Twee combinaties lijken naderbij te sluipen: Trudy Derks met Spectra (4e) en Rixt van der Horst met Vico Wald (5e).