Arnhem,
12
december
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Samenwerking NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport

ARNHEM - NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport hebben hun reeds jarenlange samenwerking kracht bij gezet door een maatschappelijk partnership aan te gaan tot en met 2016. Met dit partnership wordt direct het Paralympic TeamNL en de gehandicaptensport ondersteund.

Beide partijen willen met dit partnership uitstralen dat zij samen optrekken in de ontwikkeling van de sport. Samen hebben zij de ambitie gehandicaptensport naar een hoger niveau te tillen. Zowel in de top- als in de breedtesport.

Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport: "Fonds Gehandicaptensport bewondert en ondersteunt NOC*NSF en de Paralympische sporters al vele jaren. Met de inbreng van middelen, kennis en een netwerk helpen wij mee de Paralympische sporters te laten excelleren. De Paralympische sporters zijn een inspiratiebron door hun doorzettingsvermogen en lef. Ze zijn een voorbeeld voor alle sporters in Nederland. Met en zonder handicap.

Onze missie is om sport structureel mogelijk te maken voor de 1,7 miljoen mensen in Nederland die -om te kunnen sporten- extra materiaal en ondersteuning nodig hebben. Samen met NOC*NSF en de sportbonden vinden wij dat sport voor mensen met een handicap vanzelfsprekend moet zijn. Wij stoppen niet voor dat dit gerealiseerd is. Daarom staan wij, samen als een team, achter de sporters met een handicap. Omdat wij vinden dat niemand buitenspel mag staan"

André Cats, chef de mission, Paralympic TeamNL: “Ik ben verheugd dat de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport die liep tot aan Londen verder gecontinueerd wordt richting Rio 2016. De extra middelen die nu beschikbaar komen gaan we inzetten in het verder versterken van de voorbereiding op Rio. We zijn trots dat Fonds Gehandicaptensport zo'n actieve en betrokken supporter is van het Paralympic TeamNL. Gezamenlijk hopen we in Rio het succes van Londen te overtreffen. Een geweldige uitdaging”.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.