Arnhem,
07
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Rutger Sturkenboom voorzitter International Paralympians Association

ARNHEM - Voormalig Paralympisch zwemmer Rutger Sturkenboom, die in zijn carrière negen Paralympische medailles won, is gekozen tot voorzitter van de International Paralympians Association (IPA).
De International Paralympians Association, die in april van dit jaar is opgericht door de Atletencommissie van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC), wil Paralympische sporters na hun actieve sportcarrière zoveel mogelijk betrekken bij de ontwikkeling en groei van de Paralympische Beweging. Hiervoor wil de IPA een cultureel en sociaal uitwisselingsplatform in het leven roepen.

“De eerste Paralympische reünie ooit, tijdens London 2012, heeft laten zien dat er onder oud-Paralympiërs veel belangstelling is om in contact te blijven met voormalige ploeggenoten en concurrenten en betrokken te blijven bij de Paralympische Beweging”, zegt Sturkenboom. “De IPA wil daarvoor zorgen. Niet alleen door het organiseren van reünies, maar ook door middel van nieuwsbrieven en het verstrekken van andere informatie vanuit het IPC naar de oud-sporters. Ik ben erg blij dat ik gekozen ben als eerste voorzitter van de IPA en op die manier mag bijdragen aan de ontwikkeling en groei ervan.”
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.