Arnhem,
19
april
2018
|
09:04
Europe/Amsterdam

Ruim 44 miljoen euro voor de Nederlandse sport

Nederlandse Loterij investeert 44.700.000 euro in de Nederlandse sport via NOC*NSF.
Dit maakte Nederlandse Loterij vanmiddag bekend tijdens haar afdrachtsmoment in Amsterdam.


De gehele opbrengst van Nederlandse Loterij wordt jaarlijks geïnvesteerd in de Nederlandse sport via NOC*NSF, 18 doelen op het gebied van gezondheid en bewegen en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: "Wij zijn blij dat de Nederlandse Loterij zo kort na de fusie tussen Lotto en Staatloterij de weg omhoog heeft weten te vinden. De bijdrage die de Nederlandse Loterij al jaren aan de sport levert is niet alleen van grote waarde voor de sport zelf, maar voor heel Nederland. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven en zorgt voor vriendschap en respect. Met deze stijgende jaarlijkse bijdrage zijn we nog beter in staat om er voor te zorgen dat écht iedereen doet aan, geniet van, en wint door sport."

Niels Onkenhout, CEO Nederlandse Loterij: “Nederlandse Loterij is ontzettend trots op het feit dat wij zo’n groot bedrag kunnen investeren in Nederland en in de Nederlandse sport in het bijzonder. Het is onze ambitie om die investering jaarlijks te verhogen.”

De totale opbrengst over het jaar 2017 is meer dan 165 miljoen euro. Van de totale opbrengst over 2017 investeert Nederlandse Loterij 17 miljoen euro in 18 goede doelen, 44,7 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de Nederlandse sport en 104 miljoen euro gaat naar Nederlandse samenleving.