Arnhem,
25
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Rolstoeltennisster Van Koot in finale Australian Open

ARNHEM - Rolstoeltennisster Aniek van Koot speelt zaterdag de finale van de Australian Open tegen de Duitse Sabine Ellerbrock.

Van Koot moest hard werken voor haar plaats in de eindstrijd. In de halve finale tegen Marjolein Buis kreeg ze twee matchpoints tegen, maar wist ze uiteindelijk toch in drie sets te winnen: 1-6, 7-6 (6) en 6-3. Buis had in de kwartfinale gewonnen van Jiske Griffioen. Sabine Ellerbrock bereikte de finale door in de halve eindstrijd de Britse Lucy Shuker te kloppen.

>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.