Arnhem,
12
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Rolstoeltennisster Esther Vergeer stopt

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ROTTERDAM (ANP) - Esther Vergeer stopt per direct met rolstoeltennis. Dat meldt dinsdag De Telegraaf. De 31-jarige Woerdense kan bogen op een indrukwekkende erelijst. Ze won zeven Paralympische gouden medailles en is al meer dan 10 jaar ongeslagen. In totaal won ze 470 wedstrijden op rij en 27 grandslamtitels.

Na de Paralympische Spelen London 2012, waar ze opnieuw goud won, laste ze een rust- en denkpauze in. Vergeer licht haar besluit dinsdagmiddag toe bij het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam, waar ze ook haar biografie 'Kracht & Kwetsbaarheid' presenteert. Deze presentatie is vanmiddag om 13.00 uur hier live te bekijken.

Niemand minder dan Johan Cruijff en Roger Federer schreven een voorwoord in haar boek. Vergeer groeide in haar lange carrière uit tot een icoon van de gehandicaptensport. Haar prestaties op de tennisbaan leidden zelfs twee keer tot verkiezing van beste gehandicapte sporter van de wereld.

Belangrijkste prestaties: 4 keer goud Paralympische Spelen enkelspel (2000, 2004, 2008, 2012), 3 keer goud Paralympische Spelen dubbelspel (2000, 2004, 2012), 1 keer zilver Paralympics dubbelspel (2008), 14 keer winnares Wheelchair Masters (officieus WK), 470 wedstrijden op rij ongeslagen (sinds 2003), 27 grandslamtitels, 2 Laureus Awards ('Oscar' voor beste gehandicapte sporter ter wereld).

>> Lees hier 'Esther Vergeer tien jaar lang ongeslagen'
>> Bekijk hier de video 'Esther Vergeer ongenaakbaar in Londen'
>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl