Arnhem,
06
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Rolstoelbasketbalsters Europees kampioen

FRANKFURT - De Nederlandse rolstoelbasketbaldames hebben in Frankfurt de Europese titel veroverd. Oranje versloeg in de finale gastland Duitsland met het minimale verschil: 57-56. Daarmee is de Duitse ploeg voor het eerst sinds 1999 geen Europees kampioen.

Net als dit jaar gingen ook de laatste elf EK-finales tussen rivalen Nederland en Duitsland. Sinds 1999 wisten de Duitse dames die finale zes keer op rij te winnen. Nu bleek de formatie van bondscoach Gertjan van der Linden echter te sterk. Guard Inge Huitzing was met 24 punten opnieuw van grote waarde voor Oranje.

Met name in het eerste en derde kwart van de wedstrijd bouwde Nederland, vorig jaar goed voor brons op de Paralympische Spelen, aan een voorsprong. De Duitse ploeg kwam in de slotfase nog dichtbij, maar Cher Korver en Roos Oosterbaan benutten in het kolkende stadion in Frankfurt cruciale vrije worpen.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.