Arnhem,
03
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Rogge ontvangt Anton Geesink Award

ARNHEM (ANP) - Voorzitter Jacques Rogge van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft zaterdag als eerste de Anton Geesink Award ontvangen. De 70-jarige Belg kreeg die onderscheiding, een beeld van het hoofd van de Nederlandse judolegende, tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van NOC*NSF op Papendal.

De Nederlandse judobond kent Rogge de award toe vanwege diens vele verdiensten voor de sport. De zoon van de in 2010 overleden Geesink gaf het beeld aan de IOC-preses. De prijs wordt vanaf nu ieder jaar uitgereikt aan een persoon, stad of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport of een bijzondere prestatie heeft verricht.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.