Arnhem,
09
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Rio de Janeiro stelt IOC gerust

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

BUENOS AIRES (ANP) - De voorbereidingen op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro liggen redelijk op schema. Dat zei zondag (plaatselijke tijd) de voorzitter van het organisatiecomité Carlos Nuzman in Buenos Aires tegen het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

,,Ik ontken niet dat er wat problemen zijn geweest, maar de laatste maanden hebben we grote stappen vooruit gemaakt'', zei Nuzman. ,,Desondanks realiseren we ons dat er nog veel is te doen. Ik kan iedereen echter garanderen dat we er op tijd klaar voor zijn.''

Minder dan 3 jaar voor het begin van het evenement zijn de meeste faciliteiten nog lang niet klaar. Het IOC sprak het organisatiecomité hier in een eerder stadium nadrukkelijk op aan. Bovendien zijn er zorgen over de financiële onderbouwing én de steun van de bevolking. Eerder dit jaar protesteerden miljoenen Brazilianen al tegen de hoge kosten voor het WK voetbal, dat in 2014 in het land wordt gehouden.

De coördinatiecommissie van het IOC bekeek de voortgang de afgelopen week en sloot zich in grote lijnen aan bij de woorden van Nuzman. ,,Er zijn belangrijke dingen in positieve zin veranderd. Maar we zijn er nog lang niet.''