Arnhem,
27
juni
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Profpeloton rijdt NK Wegwielrennen met 100% Dope Free stuurdoppen

ARNHEM - Een groot aantal eliterenners reed zaterdag 28 en zondag 29 juni met speciale anti-doping stuurdoppen. De stuurdoppen zijn onderdeel van de gezamenlijke campagne ‘Koers Schoon, Gebruik je doppen’ van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU), de Dopingautoriteit en NOC*NSF. Het Nederlandse profpeloton spreekt zich hiermee nadrukkelijk uit voor een integere, eerlijke en gezonde wielersport.

De elite renners hadden in Ootmarsum de primeur om met de 100% Dope Free stuurdoppen te rijden. In de week na het NK Wegwielrennen (1-5 juli) krijgen alle KNWU licentiehouders dezelfde stuurdoppen gratis thuisgestuurd. Alle BMX-ers vinden naast de stuurdoppen, ook een set stickers voor op hun stuurborden in het pakket.
Op deze wijze kan de gehele wielersport, van top tot breedte, zich uitspreken voor een schone koers.

Huib Kloosterhuis, directeur van de KNWU: “Deze campagne is juist zo krachtig omdat deze topsport verbindt met breedtesport. De renners en rensters op het NK zijn de helden van onze jonge licentiehouders en ik ben dan ook verheugd te zien dat onze Nederlandse profs zich massaal willen inzetten voor deze belangrijke campagne.”

De campagne ‘Koers schoon, gebruik je doppen’ is een onderdeel van het actieplan ‘Koersen op een schone Sport’ dat mogelijk gemaakt wordt door het ministerie van VWS. Het actieplan is ontstaan vanuit de aanbevelingen van de commissie Sorgdrager die onderzoek heeft gedaan naar cultuurverandering in de wielersport. Meer informatie over het actieplan en deze campagne is te vinden op www.knwu.nl/antidoping.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.