Arnhem,
07
maart
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Poetin opent Paralympische Spelen in Sochi

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

SOTSJI - Met een bijna twee uur durende show zijn de elfde Paralympische Winterspelen in Sochi geopend. Morgen staan de eerste sportonderdelen op het programma.

De show in het Fisht Olympic Stadium kreeg van creative director Konstantin Ernst de titel ‘Breaking the Ice’. De ceremonie omvatte ballet, vuurwerk, muziek en uiteraard het ontsteken van het Paralympisch vuur. Ook maakten de 45 deelnemende landen hun opwachting in de traditionele landenparade.

Het Nederlands team maakte als 23e land haar entree in het stadion. Snowboardster Bibian Mentel ging het team vooraf, enthousiast zwaaiend met het rood-wit-blauw. Toen alle 45 landen met hun vlaggen het stadion hadden betreden, verklaarde de Russische president Vladimir Poetin de 11e Paralympische Winter Spelen voor geopend.

Morgen komen de eerste Nederlandse sporters in actie. Alpineskiërs Anna Jochemsen, Kees-Jan van der Klooster en Bart Verbruggen skiën morgen de afdaling.

>> Lees hier meer over de Paralympische Spelen