Arnhem,
20
mei
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Pierre de Coubertin Trophy voor Zwaluwen Utrecht 1911

ARNHEM - De Utrechts omnivereniging Zwaluwen Utrecht 1911 heeft de Pierre de Coubertin Trophy uitgereikt gekregen. Dit gebeurde tijdens de Algemene Vergadering van NOC*NSF, waar NOC*NSF voorzitter André Bolhuis namens het IOC de trofee overhandigde aan de vertegenwoordigers van de omnivereniging Frank Zuijdam en Peter Paul Bonants. Zwaluwen Utrecht ontving de prijs voor de manier waarop zij het Olympisme en de Olympische waarden uitdragen.

Vanuit NOC*NSF zijn de Olympische waarden Excelleren, Vriendschap en Respect de waarden die actief worden uitgedragen, onder andere door de slogan ‘We winnen veel met sport!’.

NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis: “Zwaluwen Utrecht 1911 draagt deze waarden ook nadrukkelijk uit. Respect is voor omnivereniging Zwaluwen Utrecht 1911 bewust een van de belangrijkste waarden en te vinden in alle lagen van de vereniging. Vriendschap wordt belichaamd door de verbinding die de omivereniging op diverse manieren legt en onderhoudt met de bewoners en partijen in omliggende buurten. Excelleren doet Zwaluwen Utrecht 1911 als ‘open club’ en in het overdragen van kennis en ervaringen aan andere sportaanbieders, sportbonden en gemeenten.”

Zwaluwen Utrecht 1911 is in 2005 ontstaan uit een fusie van twee voetbalverenigingen. Inmiddels is de vereniging uitgegroeid tot een omnivereniging waar naast voetbal ook hockey, tennis, biljart en kaartspelen worden aangeboden.

Over de Pierre de Coubertin Trophy
Het IOC geeft NOC’s jaarlijks de mogelijkheid namens het IOC een prijs uit te reiken aan personen of organisaties die het Olympisme en de Olympische waarden in hun werk op een bezielende wijze hebben uitgedragen en hierdoor voor een Olympische legacy zorgen. Voor 2013 was dat de Pierre de Coubertin Trophy, naar aanleiding van de 150e geboortedag van Pierre de Coubertin in 2013.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.