Arnhem,
16
februari
2018
|
12:45
Europe/Amsterdam

Persverklaring Jillert Anema

Er zijn naar aanleiding van de publicatie in De Volkskrant op donderdag 15 februari veel verzoeken bij TeamNL en bij Jillert Anema zelf binnen gekomen voor een reactie op deze publicatie(s). Op verzoek van Jillert Anema sturen we u onderstaande reactie

.

“Er is, op een niet door mij gekozen moment, in De Volkskrant een verhaal verschenen aan de hand van een interview dat ik in het najaar van 2017 heb gegeven. Ik betreur de ophef die is ontstaan. Vooral omdat het binnen een deel van de ploeg voor onrust heeft gezorgd. Ik heb er bewust voor gekozen niet te reageren op de dag van de 10 kilometer om de voorbereiding en de races van Jorrit en Sven op deze afstand niet verder te verstoren.

Ik zal tijdens het restant van deze Olympische Spelen verder niet ingaan op deze zaak. Op dit moment draait alles om de prestaties. We hebben hier in PyeongChang nog ruim een week te gaan waarin we op alle nog te rijden afstanden uitkomen. Ik snap de vraag om nadere uitleg heel goed, maar vind dat de sporters nu in een rustige omgeving zich moeten kunnen voorbereiden. Ik hoop dat de media op dit moment dit standpunt kunnen respecteren in het belang van onze sporters.”