Arnhem,
19
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Pearson trainer/coach RTC Eindhoven

NIEUWEGEIN )KNZB) - Patrick Pearson is vanaf 1 januari 2013 trainer/coach van het Regionaal Trainingscentrum in Eindhoven. De 3--jarige Pearson neemt de taken over van Jeanet Mulder. Dat heeft technisch directeur van de KNZB Jacco Verhaeren vandaag bekendgemaakt.

Pearson is geen onbekende binnen de zwemsport. Hij begon als trainer bij Westland Dijkglas in 2001 en vervolgde zijn loopbaan bij WVZ Zoetermeer en de MAXX Swim Academy in de Kring Haaglanden. In 2010 nam hij in Eindhoven tijdelijk de taken waar van RTC-trainster Jeanet Mulder, die toen met zwangerschapsverlof was. Die periode sloot hij af als coach van Dion Dreesens en Manon Minneboo, die zich kwalificeerden voor de Jeugd Olympische Spelen in 2010 in Singapore. Hierna trainde hij de topselectie van Eiffel Swimmers PSV. Ook trad hij af en toe op als assistent-trainer van Jacco Verhaeren.

Voor de ambitieuze Pearson gaat een grote droom in vervulling. Jacco Verhaeren over de benoeming van Pearson: “Binnen de KNZB wordt hard gewerkt om de structuur, gericht op begeleiden van talenten en topzwemmers, verder uit te bouwen. Patrick is gekozen na een uitgebreide sollicitatieprocedure waarbij 19 coaches in aanmerking wilden komen voor deze functie en er in totaal 33 reacties kwamen. Patrick is geen onbekende, maar op dit moment bondscoach jeugd, Titus Mennen, en ik hebben zorgvuldig een keuze gemaakt uit meerdere sterke kandidaten. Zijn vakkennis, vaardigheden, visie en inzet hebben hierbij de doorslag gegeven. Tevens zijn we verheugd over het aantal reacties en het niveau van de sollicitanten. Ook de andere coaches houden we hiermee goed in beeld en kunnen we wellicht in de nabije toekomst nog inzetten op andere projecten binnen de verdere professionalisering van de zwemsport. "
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.