Arnhem,
14
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Paralympische helden geven sportclinic

ARNHEM - Tijdens de Paralympic Experience Day van NOC*NSF, vrijdag in Sportcentrum Galgenwaard te Utrecht, hebben de Paralympische medaillewinnaars Amy Siemons en Ronald Hertog bijna honderd professionals van revalidatiecentra en uit het onderwijs laten ervaren hoe fantastisch het is om aan gehandicaptensport te doen. Chef de mission André Cats sprak de professionals toe en moedigde hen aan om zoveel kennis op te doen dat zij gehandicapten altijd een goed sportadvies kunnen geven.

André Cats, chef de mission van het Nederlandse Paralympische team dat zo succesvol was in Londen, ziet deze kennismaking met de gehandicaptensport ook als mogelijkheid om de talentherkenning in Nederland te verbeteren. “In Londen hadden we veertig debutanten in ons Paralympisch team. Voor Rio is de zoektocht naar nieuwe talenten nu al begonnen. Het is belangrijk dat de professionals binnen het speciaal onderwijs en de revalidatie, talent leren herkennen en weten te begeleiden naar de juiste plekken binnen de sport. Samen kunnen we een hecht netwerk vormen en zo een fundament leggen voor komende succesvolle Spelen.”

De negentig professionals konden aan veertien sporten meedoen, te weten roeien, wielrennen, zitvolleybal, handboogschieten, rolstoelbasketbal, tafeltennis, rolstoeltennis, boccia, rolstoelrugby, goalbal, atletiek, zwemmen, skiën, en cp voetbal. De betrokken sportbonden lieten hen kennismaken met zowel de sport zelf, als met allerlei materialen die gebruikt kunnen worden om deze sporten goed toegankelijk te maken.

Foto: Amy Siemons (fotograaf: Mathilde Dusol)
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.