Arnhem,
22
oktober
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Paralympisch kader met drie amazones uitgebreid

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ERMELO (KNHS) – Na de successen van de Nederlandse para-dressuur combinaties op het EK in Herning breidt het aantal ruiters in het Paralympisch kader gestaag uit. De afgelopen weken zijn de amazones Tessa Baaijens, Sabine Peters en Rixt van der Horst gepromoveerd.

Tessa Baaijens – van de Vrie (Goes) met Riana (v.Darlington) behaalde de benodigde kaderscores voor opname in het Paralympisch kader tijdens de Paragames welke afgelopen weekend zijn verreden in Breda / Prinsenbeek. Tessa komt uit in grade III.

Ook Sabine Peters (Cuijk) met Paroseka (v.Polytraum) rijdt in grade IV en Rixt van der Horst (Grou) – grade II - met Uniek (v.Gribaldi) zijn opgenomen in het Paralympisch kader. Beide amazones namen in september deel aan de open Duitse Kampioenschappen in Wetzlar en behaalden daar de benodigde kaderscores.