Arnhem,
10
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Paralympic Team Netherlands in Nederland aangekomen

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ROTTERDAM – Op vliegveld Rotterdam The Hague Airport zijn vanmiddag de sporters van Paralympic Team Netherlands door hun familieleden en genodigden onthaald. Het team werd daar welkom geheten door Antoinette Laan, wethouder Sport van Rotterdam, de directeur van Rotterdam Airport Roland Wondolleck en André Bolhuis, voorzitter van NOC*NSF.

Rond 12.40 uur landde het vliegtuig met Paralympic Team Netherlands op het vliegveld van Rotterdam, waarbij na de landing de Nederlandse vlag werd gezwaaid. De brandweer zorgde met een watersaluut voor een feestelijke ontvangst.

Antoinette Laan, wethouder Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur van Rotterdam, heette de leden van Paralympic Team Netherlands officieel welkom. “Ik ben erg trots op de Paralympische sporters en ben vereerd om de sporters in Rotterdam Sportstad welkom te mogen heten. Ik ben ervan overtuigd dat de prestaties van alle Paralympiërs een extra boost kunnen geven aan de populariteit van het aangepast sporten.”

NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis vond het fantastisch dat Nederland maarliefst 39 medailles heeft binnengehaald. Hij gaf aan dat NOC*NSF de komende jaren doorgaat met het huidige Paralympische programma. Ook Roland Wondolleck, directeur van Rotterdam The Hague Airport, was erg trots en vond het een eer om Paralympic Team Netherlands op het vliegveld te ontvangen.

De medaillewinnaars van het Nederlandse Paralympische team worden dinsdag 11 september as. door het kabinet en NOC*NSF in de Grote Kerk in Den Haag gehuldigd. Minister president Mark Rutte, minister Edith Schippers, NOC*NSF bestuurslid Wim Ludeke en NOC*NSF algemeen directeur Gerard Dielessen zullen chef de mission André Cats en zijn team toespreken. De huldiging vindt in de ochtend plaats in de Grote Kerk aan de Torenstraat. Na afloop van het officiële gedeelte zullen de sporters buiten de Grote Kerk rond 12.30 uur contact hebben met de pers en het publiek.

Meer informatie over Paralympic Team Netherlands: www.paralympisch.nl.