Arnhem,
26
maart
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Oud-voorzitter Asselbergs erelid cricketbond

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

NIEUWEGEIN (ANP) - Tijdens de voorjaarsvergadering van de Nederlandse cricketbond (KNCB) is oud-voorzitter Marc Asselbergs tot erelid benoemd. Hij was 7 jaar in functie. Uit handen van zijn opvolger Jacques Mulders ontving Asselbergs de versierselen.

Amit Parulekar (Qui Vive) werd benoemd tot penningmeester. Hij kon tijdens de vergadering meteen een winstje van 14.000 euro over 2012 bekend maken. Een eerder gat in de begroting van 145.000 euro werd na onderhandelingen tussen de KNCB en de internationale bond (ICC) teruggebracht naar 0.

De KNCB bestaat dit jaar 130 jaar. Dat zal onder meer worden gevierd tijdens de interland tegen testland Zuid-Afrika op 31 mei in Amstelveen.