Arnhem,
22
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Oranje Fonds geeft impuls aan ontwikkeling sociale functie van sport

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ARNHEM - Het Oranje Fonds gaat met het programma ‘Kracht van Sport’ een impuls geven aan de ontwikkeling van de sociale functie van sport. NOC*NSF adviseert en ondersteunt hen hierbij.

Het Oranje Fonds gaat 25 lokale coalities ontwikkelen. De lokale coalities zullen bestaan uit een sportvereniging en minimaal één andere organisatie (bij voorkeur twee andere organisaties). Andere partners kunnen bijvoorbeeld zijn: een welzijnsinstelling, zelforganisatie, zorginstelling of particulier initiatief. De organisaties vullen elkaar aan op de gebieden accommodatie, programmering en begeleiding, waarbij alle drie deze instrumenten vertegenwoordigd moeten zijn. De initiatieven worden ingezet om de samenhang in een buurt of wijk te vergroten of om de participatie van bijzondere doelgroepen te versterken.

Een voorbeeld van een evenwichtig samengestelde coalitie is:

Jeugdzorginstelling met een accommodatie en toegang tot de doelgroep (accommodatie en bereik)
Basketbalvereniging met op maat gemaakte trainingen voor een specifieke doelgroep en mogelijkheid tot ontmoeting met andere sporters (programmering en bereik)
Vrijwilligerscentrale die ondersteuning aanbiedt aan vrijwilligers (begeleiding)

NOC*NSF wil kansrijke coalities stimuleren en ondersteunen om te komen tot een goede aanvraag en plan van aanpak. Alleen sterk onderbouwde coalities maken kans op deelname aan het programma. Er is dus een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

In september worden er door het Oranje Fonds informatiebijeenkomsten georganiseerd. Hier is de mogelijkheid om samen met andere aanwezigen, een beknopte omgevingsanalyse uitvoeren en zo globaal de behoeften en kansen in uw gemeente / regio bepalen. Wellicht komen hier al de eerste coalities uit!

16 september - Philips Stadion, Eindhoven
17 september - Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
23 september - Sportcentrum Papendal, Arnhem
24 september - Olympisch Stadion, Amsterdam

Aanmelden kan tot 2 september bij het Oranje Fonds via deze link. De bijeenkomsten vinden plaats van 17.30 tot ongeveer 21.30 uur. Voor meer informatie over inhoud, richtlijnen & voorwaarden van het programma kunt u terecht bij het Oranje Fonds. Daarnaast kunt u voor eventuele andere vragen terecht bij Sam de Vor (sam.devor@nocnsf.nl) en Lieke Vloet (lieke.vloet@nocnsf.nl) of bij afwezigheid Hein Veerman (hein.veerman@nocnsf.nl).