Arnhem,
20
december
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Opnieuw podiumplaats Anna Jochemsen bij Europa Cup

LENK (NSKIV.ORG) - Alpineskiester Anna Jochemsen heeft voor de tweede keer dit seizoen een podiumplaats bemachtigd bij een Europa Cup slalom voor aangepaste skiërs. De Nederlandse eindigde woensdag in het Zwitserse Lenk als derde in de categorie staand. Eerder dit seizoen lukte Jochemsen dat ook al bij de Europa Cup slalom in Pitztal, waarmee ze een nominatie voor de Paralympische Spelen Sochi 2014 verdiende.

Jochemsen had een dag eerder nog pech gehad door als vierde te eindigen op de reuzenslalom. "Mijn eerste run bij die wedstrijd was niet goed. Ik heb in de tweede manche nog veel goed gemaakt, maar het was jammer dat er net geen podium inzat. Dan had er opnieuw een nominatie voor Sochi ingezeten."

Een dag later spoelde ze die kater weg met de derde plaats op de slalom. Winnares van de wedstrijd was de Franse Marie Bochet. Annika van der Meer werd gediskwalificeerd.

Jochemsen zorgde woensdag voor het enige Nederlandse succes op de slalom. In de categorie staand eindigde Thomas Mulder als achtste. Bart Verbruggen zat hem op de hielen met de negende plaats. Het tweetal had op de twee reuzenslaloms eerder in de week nogal pech gehad. De zege ging naar de Rus Alexey Bugaev uit Rusland.

Zitskiër Kees-Jan van der Klooster, al in bezit van een nominatie op de reuzenslalom, kwam woensdag op zijn minst favoriete discipline op de negende plaats terecht. Vandaag staat in Lenk nogmaals een Europa Cup slalom op het programma.

Zie ook:
- Brons voor alpineskister Anna Jochemsen op Europa Cup-slalom
- Zitskiër Van der Klooster tweede op eerste Europa Cup reuzenslalom

>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.