Arnhem,
25
juli
2016
|
21:40
Europe/Amsterdam

Opbouw Olympic Experience gestart

Wethouder Sport van de gemeente Den Haag Rabin Baldewsingh en NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis hebben het startschot gegeven voor de opbouw van de Olympic Experience Den Haag 2016. In de komende tien dagen verandert 40.000 m2 strand in een Olympisch Rio waar sportfans in een unieke sportomgeving kunnen sporten, sport kijken en sport beleven. De Olympic Experience is de officiële thuisbasis van TeamNL.

De Olympic Experience is van 6 t/m 21 augustus dé plek om de Olympische Spelen vanuit Nederland te beleven. Bezoekers kunnen er op levensgrote schermen live wedstrijden kijken en TeamNL aanmoedigen. Samen met maar liefst 28 sportbonden worden op het terrein van 40.000 m2 tal van activiteiten georganiseerd waar jong en oud zelf uiteenlopende sporten kunnen beoefenen. Winnaars van Olympische medailles bij vorige Spelen komen langs en elke dag is er volop entertainment met onder andere liveoptredens van bekende Nederlandse artiesten en dj’s.

In de komende tien dagen wordt er een waterbassin uitgegraven om in te zeilen, een zwembad en een groot aantal sportvelden aangelegd. Maar denk ook aan een stadion met grote TV-schermen om live de Olympische Spelen te volgen, faciliteiten voor catering, de aanleg van een groot aantal waterpunten, VIP-ruimtes, etcetera.

Wethouder Sport, gemeente Den Haag Rabin Baldewsingh: “Toen ik als sportwethouder van het huidige college mocht aantreden heb ik mede namens mijn partij bedongen in het collegeprogramma op te nemen dat Den Haag minimaal één keer per jaar een groot, internationaal aansprekend evenement organiseert. Na het eclatante succes van het WK Hockey, WK Beachvolleybal en de Volvo Ocean Race heb je de neiging je af te vragen: is er nog leven na zulke grote sportevenementen? Jazeker, voor dit jaar is dat dé Olympic Experience. Een compleet uniek evenement waarmee we Den Haag weer op de kaart zetten als Sportstad aan Zee. De Olympic Experience is een primeur, een mooi doe-, meeleef- en genietevenement op het sportstrand van Scheveningen. Ik ben er trots op vandaag de ceremoniële start van de opbouw samen met André Bolhuis te mogen doen.”

NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis: “De Olympic Experience is dé plek om de Olympische Spelen te beleven. Ik ben er zeker van dat de sporters van TeamNL in Rio volop meekrijgen wat hier allemaal gebeurt. De steun en support van alle bezoekers van de Olympic Experience zal in Rio zeker merkbaar zijn.”

De ticketverkoop voor de Olympic Experience is al in volle gang. Kaarten zijn te koop via www.olympicexperience.nl. Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram via #olympicexperience