Arnhem,
05
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Onnodig verlies CP-voetballers in Intercontinental Cup

ARNHEM - Het Nederlands voetbalteam is in de kwartfinales uitgeschakeld op de Intercontinental Cup. Tegen het zwakker geachte Ierland gaf de ploeg in de tweede helft een 2-0 voorsprong weg. Het hoogst haalbare voor Oranje is nu een vijfde plaats.
In de eerste helft van de kwartfinale in Sant Cugat del Vallès is er geen vuiltje aan de lucht voor Oranje. Al na tien minuten scoort aanvoerder Stephan Lokhoff de 1-0. Nederland heeft de wedstrijd onder controle en komt acht minuten later via Lars Conijn op 2-0. Amper later krijgt Oranje een aantal kansen om zelfs met 3-0 te gaan rusten.

Zover komt het niet en snel na rust weet Ierland de aansluitingstreffer te forceren. Daragh Snell scoort en Oranje verliest de grip op het duel. Er wordt geen lef meer getoond. Een Ierse vrije trap van Gary Messett valt ongelukkig in de verre hoek en het is weer gelijk; 2-2. Vanaf dat moment is het meer spannend dan goed.

Laatste minuut
In de allerlaatste minuut brengt Dillon Sheridon drie Nederlandse verdedigers in verwarring. Koelbloedig schiet hij de winnende treffer binnen. De scheidsrechter fluit direct af; Oranje lijdt een onnodige nederlaag.

Plaats vijf
Oranje wacht nu de strijd om plaats vijf, die cruciaal is voor het behoud van de A-status van NOC*NSF. Oranje moet daarvoor nog twee duels winnen. De eerste tegenstander is de verliezer van de kwartfinale tussen Brazilië en de Verenigde Staten.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.