Arnhem,
01
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Onderzoek naar overbruggings- en pensioenregeling voor topsporters

NOC*NSF, de NOC*NSF Atletencommissie en NL Sporter doen momenteel gezamenlijk onderzoek naar de behoefte aan en de mogelijkheden van een overbruggings- en/of pensioenregeling voor topsporters. Dit betekent dat wij onderzoeken of en zo ja hoe we faciliteiten kunnen creëren waarmee sporters fiscaal voordelig kunnen sparen voor de periode tussen het einde van je sportcarrière en de start van een nieuwe loopbaan en/of ook voor pensioen.

Binnenkort ontvang je van de Atletencommissie en NL Sporter een vragenlijst waarmee geïnventariseerd wordt in hoeverre topsporters daadwerkelijk behoefte hebben aan een overbruggings- en/of overbruggingsregeling. Daarnaast willen de Atletencommissie en NL Sporter de financiële positie en wensen van de sporters in kaart brengen om daarmee het gesprek met de overheid aan te gaan.

In de enquête staat een verdere uitleg over overbruggings- en/of pensioenregelingen en voorbeelden van bestaande regelingen voor voetballers en wielrenners.

Meer informatie te verkrijgbaar via eric.lankers@nocnsf.nl.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.