Arnhem,
02
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Olympisch brons voor judoka Henk Grol

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LONDEN (ANP) - Judoka Henk Grol heeft donderdag voor de tweede keer in zijn loopbaan brons gewonnen op de Olympische spelen.

De beste Nederlander in de klasse tot 100 kilogram was in Londen tijdens de strijd om de derde plaats te sterk voor de Zuid-Koreaan Hwang Hee-tae.

Grol, 4 jaar geleden in Peking ook goed voor brons, opende zijn toernooi met overtuigende overwinningen op Dominic Dugasse uit Seychellen en de Braziliaan Luciano Correa. Hij liet zich in de kwartfinale verrassen door de Duitser Dimitri Peters, maar verzekerde zich via een snelle zege op de Tsjech Lukas Krpalek van een wedstrijd om het brons.