Arnhem,
13
juni
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Olympic Moves bundelt krachten met Jeugdsportfonds

ZEIST - Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, slaat de handen ineen met Jeugdsportfonds om ervoor te zorgen dat jongeren die in armoede opgroeien toch de kans krijgen om te kunnen sporten. Dit is vandaag tijdens de opening van Olympic Moves The School Final in het Olympisch Stadion te Amsterdam bekend gemaakt. De organisaties bundelen hun uitgebreide netwerk om meer jongeren in beweging te brengen.

Jeugdsportfonds is erg blij met de samenwerking met Olympic Moves: “De doelstellingen van Jeugdsportfonds en Olympic Moves sluiten erg op elkaar aan. We hebben beiden een uitgebreid netwerk binnen scholen, waar we elkaars boodschap nog breder mee onder de aandacht kunnen brengen”, aldus Kees Jansma, voorzitter van Jeugdsportfonds Nederland. “Door samen te werken zijn we in staat om nog meer jongeren op en rond scholen in beweging te brengen.”

NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis namens Olympic Moves: “Sporten is essentieel voor kinderen en jongeren, het draagt bij aan hun persoonlijke ontwikkeling en schoolprestaties. Maar het geeft bovenal veel plezier! Dat zien we hier vandaag ook weer bevestigd worden door de ruim 5.500 jongeren die deelnemen aan Olympic Moves in het Olympisch Stadion. Door samen te werken met het Jeugdsportfonds willen we ervoor zorgen dat meer jongeren die in armoede leven tóch de kans krijgen om te kunnen sporten.”

Over Olympic Moves
Olympic Moves is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij jongeren elkaar eerst regionaal en daarna nationaal uitdagen om het nationale kampioenschap voor scholen. Amsterdam is Hosting City van Olympic Moves The School Final en ontvangt de finalisten in en rondom het Olympisch Stadion.

Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving kennis te laten maken met diverse vormen van sport en het plezier van samen sporten te laten beleven. Via selectieprocedures op middelbare scholen en de regionale kampioenschappen nemen circa 150.000 leerlingen van 300 middelbare scholen, dit is bijna de helft van de scholen, deel aan Olympic Moves.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.