Arnhem,
10
oktober
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Normen en limieten voor Olympische en Paralympische Winterspelen Sochi 2014 bekend

ARNHEM – In het Russische Sochi worden van 7 tot en met 23 februari de 22e Olympische Winterspelen gehouden. Van 7 tot en met 16 maart staan de Paralympische Winterspelen op het programma.

Voordat sporters mogen deelnemen aan deze Spelen, moeten zij zich eerst kwalificeren. NOC*NSF heeft met de betrokken bonden de normen en limieten afgestemd. Per onderdeel is vastgelegd aan welke prestatie-eisen een sporter moet voldoen om zich te kwalificeren.

De normen en limieten voor de Olympische Winterspelen Sochi 2014 zijn hier te vinden.
De normen en limieten voor de Paralympische Winterspelen Sochi 2014 zijn hier te vinden.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.