Arnhem,
25
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nog 500 dagen tot Sochi

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ARNHEM – Over exact vijfhonderd dagen beginnen in het Russische Sochi de 22ste Olympische Winterspelen. Voor veel wintersporters betekent dit dat het komende seizoen al grotendeels in het teken staat van de kwalificaties voor deze Spelen. Binnenkort zullen op deze website ook de normen en limieten worden bekendgemaakt, waar de Nederlandse sporters aan moeten voldoen om zich te kwalificeren voor Sochi 2014.

De organisatie van de Spelen maakte vandaag de slogan van het evenement bekend: Hot. Cool. Yours. “Rusland is op vele gebieden een land van contrasten en dat wilden we benadrukken in deze slogan'', zei de voorzitter van het organisatiecomité, Dmitri Tsjernisjenko.

“Het klimaat is koud, maar de gastvrijheid is er warm'', vervolgde hij. “Het zijn de Winterspelen, maar Sochi is een zuidelijke stad.''

'Hot' verwijst dan ook naar het subtropische klimaat van de stad aan de Zwarte Zee (met palmbomen), terwijl 'Cool' refereert aan de hoge bergen aan de andere kant van de stad.

De Olympische Winterspelen in Sochi zijn van 7 tot en met 23 februari 2014. De Paralympische Winterspelen zijn van 7 tot en met 16 maart.

Lees hier meer over de geschiedenis van de Olympische Winterspelen.