Arnhem,
20
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

NOC*NSF verwelkomt Sportvisserij Nederland

ARNHEM (ANP) - De sportbonden hebben dinsdag bij de algemene vergadering van NOC*NSF unaniem ingestemd met het lidmaatschap van Sportvisserij Nederland. De sportbond die 570.000 leden telt, treedt op 1 januari toe tot de sportkoepel waarmee het ledental met zo’n 10 procent wordt uitgebreid.

Sportvisserij Nederland voldoet aan alle formele aansluitingscriteria van NOC*NSF, meldde NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis. De bond is ook aangesloten bij SportAccord, de koepel van internationale sportorganisaties. Onder meer vanuit dierenwelzijnorganisaties kwamen bezwaren terwijl andere bonden ook vreesden financieel te moeten inleveren ten koste van het nieuwe lid. Dat gebeurt vooralsnog niet, de vissport deelt de komende 4 jaar niet mee uit de pot beschikbare Sportagenda-middelen.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.